Зиме и лете

Зиме и лете в Банско. Съветите на хотел Бизева къща за почивка в Банско

Банско е уютно, малко градче, разположено в долината на Пирин. Градът посреща своите гости с криволичещите калдаръмени улици и масивни дървени порти. Богатото културно наследство на Банско се съчетава с предизвикателства на планината. A всеки банскалия има своите любими кътчета в града и планината. Ние от семеен хотел Бизева къща ще споделим с вас нашите местенца.

През зимата. Съветите на хотел Бизева къща в Банскохотел в банско 6

– Спорт

Банско е планински курорт с условия за ски и сноуборд, които ще запленят както начинаещи, така и професионалисти. Погледнати от града, белите писти изглеждат като пътеки виещи се към върховете на Пирин. Разнообразният терен на планината дава интересни перспективи за дълги спускания по белите склонове. Нашето любимо място в планинския курорт са пистите на “Платото” и склоновете около него.    

 

 -Културахотел в банско 7

Зимата е сезонът, когато ароматът на пушек представя Банско. Дървени порти,  къщи изцяло изградени от камък и покриви покрити със сняг приветстват гостите на града.  Те внасят чувството на уют, което ние в семеен хотел Бизева къща предлагаме на своите  гости. Нашите любими местенца през студената зима са разходка между възрожденските  къщи на града и посещение на църквата “Света Троица”. Там се преплитат бита, културата и  архитектурата на банскалиите от едно време.

  Забавления и събития

Банскалии сме казали “Отка се повним се се смееме!”. Да…обичаме да се развличаме с кухня в Банскоразлични събития и забавления. Зимата е активен сезон за града. Шумни партита и банската кухня се издигат до висотите на Вихрен. На вас оставяме да възможността да посетите механите и баровете. Ние с радост ще ви упътим към тях. Банско е домакин на различни събития, но най-впечатляващите според нас са традиционния кукерски карнавал на 1-ви Януари и музикалния фестивал Horizon. Двете мероприятие контрастират, но допринасят за разноцветния дух на града.

Пряз лятото. Съветите на хотел Бизева къща в Банско

 – Спортпочивка в Банско

 Хотел Бизева къща е начална точка за много приключения в Банско и Пирин.  Прохладното  лято дава възможност за изкачвания в планината, приятни разходки и  колоездене в горите  над града. Високите върхове предизвикателно очакват желаещите да  ги покорят. Нашият  съвет за лятото е да грабнете колелата и да се впуснете в приключения. С радост ще повъртим по  маршрутите “Перфектен    ден” и “Dead dog” с вас…. А представяте ли си да си лежите във  водите на минерален извор до Банско. Това място съществува и се нарича Св. Варвара.  Водата е с постоянна температура през лятото и зимата, което дава възможността да  посетите мястото и в  снежно време.

 

– Културахотел в банско 9

Летните следобеди са времето, когато къщите музеи в Банско ще ви припомнят часовете по история.  Постоянната изложба на икони, къщата музей на Никола Вапцаров, Неофит Рилски и Радоновата къща са разположени в старата част на града. Те са отворени през цялата седмица.  А знаете ли, че подножието на Пирин пази крепости от древни епохи. Това са “Ситан кале” и “Безименния град”. До тях може да стигнете лесно пеша или с колело.

– Забавления и събития

Топлите нощи и дни в Банско са добре озвучени с фестивали предизвикващи ви с  джаз, опера, фолклор, реге и популярна музика. Фестивалната програма на града преминава през всички летни месеци. Съветваме ви да не ги пропускате.

Хотел Бизева къща в Банско ви очаква!